Χαιρετισμός Δημάρχου

admin
Χαιρετισμός Δημάρχου

Με την αφετηρία της νέας Δημοτικής Αρχής, σε μια δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα μας και σ’ ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, διανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Βόρειας Πιερίας. Πράγματι η νέα δημοτική αρχή, ως αποτέλεσμα μιας ευρύτατης συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που αναλαμβάνει τα ηνία του διευρυμένου πια δήμου Πύδνας Κολινδρού, φιλοδοξεί να ανασυγκροτήσει το δήμο, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων, και να διαχειριστεί με επιτυχία τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που υπάρχουν. Έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που επωμιζόμαστε και σαφή γνώση των προβλημάτων που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Η χάραξη και η πραγμάτωση μιας μακρόπνοης αναπτυξιακής στρατηγικής και η προοπτική της μετεξέλιξης του δήμου μας είναι το μεγάλο στοίχημα που βάζουμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με γνώμονα το ευρύτερο συμφέρον της περιοχής μας, με ρεαλισμό και όραμα, με συναίνεση και συλλογικότητα, με πρόγραμμα και στόχους, για να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να βάλουμε το δήμο μας σε μια σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.

Γνωρίζουμε ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες και ότι υπάρχουν ανάγκες και προτεραιότητες που επιβάλλουν άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτές ιεραρχώντας τα προβλήματα και αξιοποιώντας όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας. Η νέα διοίκηση έχει ως θεμελιώδη αρχή τη στενή συνεργασία και τον ουσιαστικό διάλογο με τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις, τα τοπικά συμβούλια και τα εκλεγμένα όργανα, με φορείς και συλλόγους που θα συμμετέχουν σ’ ένα άτυπο αλλά και θεσμοποιημένο δίκτυο ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής ιδεών. Έτσι  θα ενθαρρυνθούν όλοι ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να καταθέσουν προτάσεις και θέσεις τις οποίες θα ενσωματώσουμε οργανικά στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα.

Άλλωστε οι προϋποθέσεις, τόσο οι υποκειμενικές όσο και οι αντικειμενικές, για να θεμελιώσουμε μια αναπτυξιακή πορεία και να δημιουργήσουμε συνθήκες ζωής αντάξιες της ιστορίας και του πολιτισμού μας, είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα και ένα προνομιακό απόθεμα. Ο φυσικός και ο βιολογικός πλούτος της περιοχής μας, οι διάσπαρτες αρχαιότητες, το λιμάνι και η παραλιακή ζώνη, η εύφορη γη μας, όπου μπορούμε να αναπτύξουμε καινοτόμες και δυναμικές καλλιέργειες, αλλά και η κομβική γεωγραφική θέση του δήμου μας, που αποτελεί τη φυσική προέκταση της Θεσσαλονίκης, είναι τα αγκωνάρια πάνω στα οποία θα στηριχτούμε για να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας. Φυσικά μέτρο της πολιτικής μας λειτουργίας και δράσης αποτελεί για μας ο παράγων άνθρωπος και κυρίως οι ανήσυχοι και δημιουργικοί συνδημότες μας με τις συγκεκριμένες ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.

Είμαστε βέβαιοι πως με συνέπεια και υπομονή στην πραγμάτωση των άμεσων και μακροπρόθεσμων στόχων μας και προπαντός με ορθολογική και ισορροπημένη διαχείριση των πόρων θα μετασχηματίσουμε το δήμο μας σ’ έναν ελκυστικό και παραγωγικό πόλο, ικανό όχι μόνο να συγκρατήσει τους νέους μας στη γη των πατέρων μας, αλλά και στο να προσελκύσει επενδύσεις και να φέρει επισκέπτες που μπορούν να αναζωογονήσουν την οικονομία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής της περιοχής μας.

Share

Δείτε Επίσης

Ανοικτή επιστολή Δημάρχου Αναστάσιου Δ. Μανώλα
7 Οκτ 2019 - 14:55

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες

Βασική προεκλογική υπόσχεσή μας ήταν Όλα στο φως. Αυτό θα το τηρήσουμε σε όλη τη διάρκεια της Δημαρχιακής...

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας
1 Οκτ 2019 - 12:11

Σήμερα 1η Οκτωβρίου είναι η "Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς" γνωστή ως "Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία". Ο εορτασμός καθιερώθηκε την 1η Οκτωβρίου 1990, από...

Εθιμοτυπική συνάντηση
19 Σεπ 2019 - 13:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Τζήμας Γεώργιος,...

Βιογραφικό σημείωμα Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιου Δ. Μανώλα
6 Σεπ 2019 - 11:45

 

Δήμαρχος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού είναι ο κος Αναστάσιος Δ....
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου προς τους εκλεγέντες Βουλευτές της
8 Ιουλ 2019 - 15:11
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους τέσσερις εκλεγέντες Βουλευτές Πιερίας κ.κ. Μπαραλιάκο Φώντα, Μάνη Παπαδημητρίου Άννα, Χιονίδη Σάββα...
Πάσχα
25 Απρ 2019 - 11:56

  Το ΠΑΣΧΑ είναι η μεγάλη εορτή του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης που μας συγκινεί και μας ενώνει.......

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαγδάρη
19 Δεκ 2018 - 14:44

Η Γέννηση του Θεανθρώπου περικλείει το μήνυμα  της αγάπης και της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της πίστης,...

Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Διαύγεια -  Δήμος Πύδνας Κολινδρού