Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

kourea

Με απόφαση που ο ΟΗΕ έλαβε στις 3 Δεκεμβρίου 1992, η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε ως Παγκόσμιος Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι η Παγκόσμιος Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α).

Μία κοινωνία δεν μπορεί να θεωρείται πολιτισμένη εάν δεν λαμβάνει ειδική μέριμνα για τα άτομα αυτά και η μέριμνα πρέπει να είναι καθημερινή. Δεν αρκεί η θέσπιση μιας “εορταστικής ημέρας”. Όλοι μας σε όλες τις δραστηριότητές μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας προς αυτά τα άτομα. Μεγαλύτερες βεβαίως είναι οι υποχρεώσεις όλων όσων κατέχουμε θέσεις ευθύνης. Πρέπει συνεχώς να αναζητούμε τρόπους για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών. Κάθε προγραμματισμός έργου πρέπει να λαμβάνει       υπ´ όψιν του το πώς το έργο αυτό θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τα άτομα με αναπηρία. Έχουμε υποχρέωση να τους κάνουμε να “ξεχνούν” την όποια αναπηρία τους. Να αισθάνονται ότι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Διότι ΕΙΝΑΙ ισότιμα μέλη κάθε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ κοινωνίας.

Χρόνια πολλά στα άτομα που θεωρώ ότι έχουν ειδικές ικανότητες αλλά παράλληλα έχουν και ειδικές ανάγκες.

Αναστάσιος Δ. Μανώλας

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Share

Δείτε Επίσης

Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
13 Σεπ 2020 - 07:57

Αύριο Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη χτυπά το πρώτο κουδούνι για την...

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας
1 Οκτ 2019 - 11:11

Σήμερα 1η Οκτωβρίου είναι η "Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς" γνωστή ως "Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία". Ο εορτασμός καθιερώθηκε την 1η Οκτωβρίου 1990, από...

Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Διαύγεια -  Δήμος Πύδνας Κολινδρού