Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων παραλιακών οικισμών του δήμου Πύδνας-Κολινδρού

     Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας και εκπρόσωπος της “ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.” υπέγραψαν σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Πύδνας-Κολινδρού”, συνολικού ποσού 450.506,84 ευρώ.

     Η μελέτη είχε υποβληθεί από το δήμο τον Ιούνιο 2020, στο πλαίσιο του Ε.Π. “Αλιεία και θάλασσα 2014-2020” (μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Ο.Τ. Α.) που προέβλεπε την κατασκευή έργων σε παραλιακούς οικισμούς. Σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη πρόκειται  να πραγματοποιηθούν έργα στις Κοινότητες Μακρυγιάλου, Μεθώνης, Νέας Αγαθουπόλεως και Πύδνας (περιοχή Αλυκών).

     Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μανώλας ανέφερε:

     «Όπως μας υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, εφ´όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν εντός του Φεβρουαρίου. Με τις αναπλάσεις που προβλέπεται να γίνουν, θα βελτιωθούν τόσο η εικόνα όσο και η λειτουργικότητα των παραλιακών οικισμών του δήμου μας προς όφελος των κατοίκων αλλά και την τουριστική αναβάθμιση των οικισμών. Και όλα αυτά χωρίς να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από τους δημότες μας, καθ´ ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “Αλιεία και θάλασσα 2014-2020”. Παρά τις πολύ σοβαρές δυσχέρειες τόσο εξ αιτίας της πανδημίας όσο και τις λοιπές, οι προσπάθειές μας για την πραγματοποίηση έργων ουσίας και τη βελτίωση των υποδομών, συνεχίζονται αδιάκοπα».

Share

Δείτε Επίσης

10 Αυγ 2022 - 10:28

 

« Η ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ»
51ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Παρασκευή 12 Αυγούστου & 9:15

« Η ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ»51ο Φεστιβάλ Ολύμπου Παρασκευή 12 Αυγούστου & 9:15

10 Αυγ 2022 - 10:24


Ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή  σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00 στο χώρο της Αρχαίας Πύδνας, συναυλία με την σοπράνο κ. Χαρά Καλατζίδου και τη σολίστ πιάνου κ. Μιμή Ρουφογάληr

Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Διαύγεια -  Δήμος Πύδνας Κολινδρού