Εργασίες αποκατάστασεις φωσφογύψου στην Δημοτική Ενότητα Αιγινίου

kourea
εργασίες αποκατάστασης φωσφογύψου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου εναπόθεσης φωσφογύψου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αιγινίου, έναντι των διοδιών Αιγινίου (κοντά στην εταιρεία κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων PANGKOR), του Δήμου Πύδνας – Κολινδρου.

Το παραπάνω έργο με τίτλο «Αποκατάσταση Χώρου Εναπόθεσης Φωσφογύψου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αιγινίου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού της Π.Ε. Πιερίας» προϋπολογισμού μελέτης 149.937,57 € με Φ.Π.Α. και συμβατικού ποσού 143.940,07€, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Απόβλητα-ΑΠ4) και κατασκευάζεται με επιβλέπουσα υπηρεσία το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης (ΤΤΥ) της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Το έργο εκτελείται για να διασφαλισθεί η μη περαιτέρω διασπορά φωσφογύψου στο περιβάλλον δεδομένου ότι ο φωσφογύψος εκπέμπει ραδιενέργεια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυσικά ραδιενεργά υλικά με κίνδυνο την δημόσια υγεία. Ο σκοπός είναι η εκτέλεση των απαραίτητων έργων περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Έτσι επιλύεται ένα χρόνιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα που απασχολούσε έντονα τους κατοίκους της περιοχής.

 

Share

Δείτε Επίσης

3 Δεκ 2020 - 16:55

Με απόφαση που ο ΟΗΕ έλαβε στις 3 Δεκεμβρίου 1992, η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε ως Παγκόσμιος Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι η Παγκόσμιος Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α).

Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Διαύγεια -  Δήμος Πύδνας Κολινδρού

ΕΣΠΑ